Pfeil Početna arrow EKOLOGIJA arrow Osnovano Ekološko udruženje *PEPELJUŠA*

Osnovano Ekološko udruženje *PEPELJUŠA* PDF Štampaj E-pošta
Autor Djuka Obradović   
Wednesday, 11 July 2007
11.07.2007. godine na inicijativu gradjana naseljenih mesta pored reke Pepeljuše, Jugoslava Stajkovca-predsednika opštine Aleksandrovac i Branimira Trajkovića-načelnika Rasinskog okruga, u Domu kulture u Trebotinu formirano je Ekološko udruženje gradjana *PEPELJUŠA* sa sedištem u Trebotinu.

Predsednik opštine Jugoslav Stajkovac govori na osnivačkoj skupštini Ekološkog udruženja *PEPELJUŠA* . Pored njega je Mihajlo Petković iz Zavoda za javno zdravlje Kruševac.

Neposredno posle osnivačke skupštine Ekološkog udruženja gradjana *PEPELJUŠA*, 12.07.2007. godine, članovi izvršnog odbora Jugoslav Stajkovac, Mihajlo Petković i Ljubiša Vučković i član nadzornog odbora Ljubodrag Obradović, gostovali su na televiziji Kanal + , u Kruševci i upoznali publiku ove televizije sa problematikom vezanom za zagadjivanje reke Pepeljuše i programom udruženja za rešavanje ovog problema.

Radno predsedništvo skupštine:
Lazarević Milutin, Obradović Ljubodrag i Simić Miodrag Miodrag

Ekološko udruženje gradjana »PEPELJUŠA« , Trebotin (u daljem tekstu: Udruženje) osnovano je kao nestranačko, nevladino i neprofitno udruženje gradjana čiji su ciljevi:

  • Ekološko održavanje i uredjenje reke Pepeljuše,

  • izgradnja medjuopštinske kanalizacione mreže Aleksandrovac - Kruševac,

  • podsticanje nadležnih državnih i opštinskih organa na savestan rad u cilju sprovodjenja ekološke zaštite doline Pepeljuše,

  • rešavanje svih pitanja od značaja za zdravu životnu okolinu u celokupnoj dolini reke Pepeljuše i svim mestima kroz koje protiče.Na osnivačkoj skupštini usvojen je statut Ekološkog udruženja gradjana *PEPELJUŠA*, izabran izvršni odbor od 15 članova i nadzorni odbor od 3 člana.

Usvojeni su i zaključci sa kojima je neophodno upoznati javnost i nadležne službe i državne organe:
  • U što kraćem roku vratiti vodoprivrednog inspektura da stalno radi u Kruševcu,

  • Kako je reka Pepeljuša izuzetno zagadjena i opasna za sve žitelje sela u njenom priobalju, neophodno je da ekološka, vodoprivredna i druge inspekcije, u što hitnijem roku preduzmu sve mere za otklanjanje uzroka zagadjenosti reke Pepeljuše, koje  im stoje na raspolaganju u skladu sa Zakonom.
  • Kao trajno rešenje uraditi generalni projekat i pristupiti izgradnji kanalizacione mreže Aleksandrovac - Kuševac i u istu uključiti sva sela u dolini reke Pepeljuše.
  • Registrovati u što kraćem roku Ekološko udruženje gradjana *PEPELJUŠA*, sa sedištem u Trebotinu i pristupiti formiranju ogranaka u svim mestima pored reke Pepeljuše.
  • Ukoliko nadležni državni organi i inspekcijske službe u što kraćem roku ne preduzmu mere iz njihove nadležnosti za saniranje zagadjenosti reke Pepeljuše organizovati i druge vidove protesta, kao što su štrajkovi upozorenja u Aleksandrovcu i Kruševcu i slične manifestacije javnog neslaganja sa trenutnim stanjem zaštite Ekološke sredine. 

Dejan Jovac zamenik Načelnika Rasinskog okruga govori


Dragan Miladinović, dipl.ing. teh. stručnjak za Ekološki inženjering
 i konsalting u hidrotehnici govori na skupštini


Jugoslav Stjkovac - predsednik opštine Aleksandrovac je obećao
veliku pomoć radu Ekološkog udruženja *PEPELJUŠA*


Simić Rade, predsednik MO Trebotin


Vukan Petrović, predsednik MZ Žabare


Milutin Lazarević, Simić Miodrag i Dragan Miljković


Jugoslav Stajkovac- predsednik opštine Aleksandrovac 
Poslednji put ažurirano ( Saturday, 28 July 2007 )
 
< Prethodno   Sledeće >
Pesma za Vas !
LatinkaDjordjevicPričalaBioSebi17.06.2006


PRIČALA BIH TI O SEBI


Pričala bih ti o sebi...
Oh, kako bi volela,
da šetamo ulicama grada,
mojom pričom zaneseni.
Toliko toga je u meni,
ali bojim se,
otrovala bih te tugom
i bolom mojim golemim.

 
Pročitajte i ...
by pRe
© 2021 poezijascg.com
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.