Pfeil Početna arrow EKOLOGIJA arrow Pepeljuša ponovo zagadjena

Pepeljuša ponovo zagadjena PDF Štampaj E-pošta
Autor Ljuba Obrad   
Wednesday, 19 September 2007
19.09.2007. godine, u 19.30 u Domu kulture u Trebotinu, održana je konferencija za medije, Ekološkog udruženja gradjana * PEPULJUŠA * na temu aktuelnog zagadjivanja reke Pepeljuše. Na konferenciji se prisustvovali i medijima se obratili članovi izvršnog odbora udruženja: predsednik Ljubiša Vučković, sekretar Dragan Miljković, član  Jugoslav Stajkovac - predsednik opštine Aleksandrovac, član nadzornog odbora Ljubodrag Obradović, predsednik MZ Žabare Vukan Petrović i Ljubodrag Stojković, član udruženja.

Predsednik udruženja Ljubiša Vučković je istakao da je trenutno Pepeljuša izuzetno zagadjenja, da je voda bela, da se oseća nesnosni smrad i da je sve to izuzetno uznemirilo gradjane Trebotina,  Pepeljevca, Velike Vrbnice, Laćisleda, Mrmoša i svih mesta pored reke. Zbog svega toga ima zahteva gradjanja da se preduzmu radikalne mere u smislu blokade puta za vreme Župske berbe.

Predsednik opštine Aleksandrovac, Jugoslav Stajkovac, je zamolio da se za vreme Župske berbe ne preduzimaju tako radikalne mere, kao što je blokada puta, a da će on sve učiniti da se odmah po okončanju Župske berbe preduzme mere koje će rešiti problem koji je evidentan. Takodje je zamolio nadležne inspekcije, pre svega Republičku ekološku i Republičku vodoprivrednu inspekciju da preduzimaju mere iz njihove nadležnosti.

Ljubodrag Obradović je zamolio predsednika opštine Aleksandrovac da se organizuje sastanak sa predsednikom opštine Kruševac Draganom Azdejkovićem i članovima Ekološkog udruženja gradjanja *PEPELJUŠA* na kome bi se pristupilo trajnom rešavanju problema zagadjenosti reke Pepeljuše, a to je izgradnja kanalizacione mreže od Aleksandrovca do Kruševca na koju bi se priključila i sva sela pored reke.


Ljubodrag Obradović, Ljubiša Vučković i Vukan Petrović


Jugoslav Stajkovac, predsednik opštine Aleksandrovac


Predstavnici medija


Dragan Miljković i Jugoslav Stajkovac


Stojković Ljubodrag
Poslednji put ažurirano ( Saturday, 13 October 2007 )
 
Sledeće >
Pesma za Vas !
Latinka ĐorđevićNisiTiKriv21.04.2006


NISI  TI  KRIVNisi ti kriv,
što postojiš,
što si tu
i ništa ne tražiš.
Kriv si,
što si dozvolio,
da sve šti imam,
tebi dam.

Nisi ti kriv,
što si od mene otišao.
Kriv si,
što si dozvolio,
da poverujem,
kada smo se rastajali,
da je lako,
ponovo se snaći.

Nisi ti kriv
što me,
možda,
nisi voleo.
Kriv si,
 što si dozvolio,

da živeći pored tebe,
u zaljubljenosti svojoj,
poverujem da me voliš.

Nisi ti kriv...
a kriv si ...

(C) Latinka Đorđević
 
Pročitajte i ...
by pRe
© 2021 poezijascg.com
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.