Pfeil Početna arrow EKOLOGIJA arrow Pepeljuša ponovo zagadjena

Pepeljuša ponovo zagadjena PDF Štampaj E-pošta
Autor Ljuba Obrad   
Wednesday, 19 September 2007
19.09.2007. godine, u 19.30 u Domu kulture u Trebotinu, održana je konferencija za medije, Ekološkog udruženja gradjana * PEPULJUŠA * na temu aktuelnog zagadjivanja reke Pepeljuše. Na konferenciji se prisustvovali i medijima se obratili članovi izvršnog odbora udruženja: predsednik Ljubiša Vučković, sekretar Dragan Miljković, član  Jugoslav Stajkovac - predsednik opštine Aleksandrovac, član nadzornog odbora Ljubodrag Obradović, predsednik MZ Žabare Vukan Petrović i Ljubodrag Stojković, član udruženja.

Predsednik udruženja Ljubiša Vučković je istakao da je trenutno Pepeljuša izuzetno zagadjenja, da je voda bela, da se oseća nesnosni smrad i da je sve to izuzetno uznemirilo gradjane Trebotina,  Pepeljevca, Velike Vrbnice, Laćisleda, Mrmoša i svih mesta pored reke. Zbog svega toga ima zahteva gradjanja da se preduzmu radikalne mere u smislu blokade puta za vreme Župske berbe.

Predsednik opštine Aleksandrovac, Jugoslav Stajkovac, je zamolio da se za vreme Župske berbe ne preduzimaju tako radikalne mere, kao što je blokada puta, a da će on sve učiniti da se odmah po okončanju Župske berbe preduzme mere koje će rešiti problem koji je evidentan. Takodje je zamolio nadležne inspekcije, pre svega Republičku ekološku i Republičku vodoprivrednu inspekciju da preduzimaju mere iz njihove nadležnosti.

Ljubodrag Obradović je zamolio predsednika opštine Aleksandrovac da se organizuje sastanak sa predsednikom opštine Kruševac Draganom Azdejkovićem i članovima Ekološkog udruženja gradjanja *PEPELJUŠA* na kome bi se pristupilo trajnom rešavanju problema zagadjenosti reke Pepeljuše, a to je izgradnja kanalizacione mreže od Aleksandrovca do Kruševca na koju bi se priključila i sva sela pored reke.


Ljubodrag Obradović, Ljubiša Vučković i Vukan Petrović


Jugoslav Stajkovac, predsednik opštine Aleksandrovac


Predstavnici medija


Dragan Miljković i Jugoslav Stajkovac


Stojković Ljubodrag
Poslednji put ažurirano ( Saturday, 13 October 2007 )
 
Sledeće >
Pesma za Vas !
LatinkaDjordjrvićPoznajem nju 12.08.2006


POZNAJEM   NJU


Poznajem nju:
sa očima košute,
srcem devojčice,
dušom što
po livadama kad šeta,
plače nad otkosima
poljskog cveća.

Poznajem nju:
lepe nežne reči,
ko sunce je greju,
obraze zarumene,
pa ko sramežljivo dete,
pogled ka zemlji okrene.

Tu ženu,
čuvam najviše na svetu.
Kao zvezdu sjajnu,
u svom gnezdu,
kao ljubav beskrajnu,
u svom srcu.
More suza bih isplakala,
dušu bolom opila,
da bih nju,
sa čarima neba sačuvala.

(C) Latinka Djordjević


 
Pročitajte i ...
by pRe
© 2020 poezijascg.com
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.