Marketing, bato! – Zoran Hristov

Please wait...
Print Friendly, PDF & Email
61 пута прочитано

Dakle ovako…ovo nije reklama, ali može da bude.
Ovo nije marketinški trik, niti marketinška laž, ovo je potpuno čisto i legalno promovisanje prodaje – poklona.
Nema laži, nema prevare,
Dakle, u marketingu postoji marketing miks koji se sastoji od 4P.
Product-Price-Place-Promotion u engleskoj verziji, odnosno
Proizvod-Cena-Distribucija-Promocija, srpski.
Pošto sam vas upoznao sa osnovama marketing miksa krećem dalje u pravu marketinšku kampanju.
Klijent za koga radim je jedna naša draga drugarica i prijateljica, poznata pesnikinja i stručnjak za poljoprivredne radove neka njeno ime ostane tajna, zbog anonimnosti i diskre(dita)cije.
Ne bojte se, necu pokusati da vam prodam nista od poljoprivrednih proizvoda, to imate na svakoj pijaci ili u svakoj piljarnici, necu da vam prodajem ni njenu poeziju, nju imate besplatno – čak i sa dozvolom da je hvalite.
U stvari, neću da vam prodam ništa, hoću da izreklamiram njenu macu.
Da, macu. Za one koji vole mačke.
Za one koji vole nešto drugo – nema. Nije da ne da, nego nema, a verovatno bi dala.
Uzgred budi rečeno, ko se odluči za macu, kao bonus može da dobije i mleko – kozje, ali pod dva uslova. Prvi je da razjuri jariće, a drugi da sam pomuze.
Za one koji sumnjaju u trikove i laži marketinga naglasićemo da se koza i jarac razlikuju po bradi i rogovima, ostale znake raspoznavanja tražite sami – na vaš rizik ili zadovoljstvo neka ostane poslovna tajna.
Nego nazad na ono što hoćemo da vam uvalimo. Pardon. Poklonimo.
Maca – ko maca, dlakava, malo umiljatija od drugih, voli da se mazi i pazi. Ako je malo čupnete, ona počne da prede i uvija. Repom, molim lepo.
Za one koji vole mace bez dlake…nemamo, ali mozemo da preporucimo da kliknu na link i vide kako izgledaju. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/e8/Sphinx2_July_2006.jpg/450px-Sphinx2_July_2006.jpg
Druga stvar je cena.
Kad je zadovoljstvo u pitanju da li je cena bitna?!
Naravno da nije, poenta je doći do ove mace, a kako je tražnja povelika, naravno da može brzo da bude razgrabljena od obožavalaca, preporučujem da požurite dok još ima. Jeste da mace nisu sapun pa da se istrljaju i nestanu…ali ko zna.
Cena dakle – bagatela…na vaš rizik i kasnije zadovoljstvo kad počne da se uvija i prede oko vas.
Distribucija je treća stvar ovog marketing miksa.
Pošto sam uzeo na sebe obavezu da macu hvalim na sva usta, ja ću i da je distribuiram do zainteresovanih. Ko želi jednu ovakvu macu, neka ostavi pisani trag u vidu komentara na ovaj tekst, a detalje ćemo već dogovoriti. Obećavam da maca stiže sveža i da nećete osetiti nikakve neprijatne mirise. Ponajamnje ne na ribu, jer ova maca ne jede ribu, hrani se isključivo domaćom kobasicom tako da postoji rizik da se iz njenih usta oseti pritajeni miris belog luka. To opet ide na vaš rizik, ali ako je hranite pravilno i redovno, ako je redovno kupate i pazite da brkovi ne budu masni nakon hranjenja, obećavam uživanje u milom zvuku predenja dok je držite u krilu.
Promocija je poslednji korak ovog marketing miksa.
Smatram da sam dovoljno promovisao ovu macu da ćete je prosto zgrabiti oberučke i sa zadovoljstvom držati dok pokušavate da je zadržite za sebe.
Naravno, prednost ima onaj ko pre stigne obzirom da se radi o samo jednoj maci.

(C) Zoran Hristov

FavoriteLoadingAdd to favorites

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://poezijascg.com/poezija/archives/1980

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.

https://poezijascg.com/poezija/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://poezijascg.com/poezija/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://poezijascg.com/poezija/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif 
more...
 

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.