aL-hEmičar – Zoran Jovanović – Hristov

Please wait...
Print Friendly, PDF & Email
250 пута прочитано

ZoranHristov

Idu mi ove prirodne nauke, reći će neko, mLatematičar…al-Hemičar…za očekivati je u nekom novom nastanku da me vidite i ulozi FizikaLca…pa onda BiOgLoga, dok vam ne dosadi.

Za alHemičara, molim zahvalite se mojoj dragoj prijateljici sa kojom sam se sinoć družio. Ja njoj dobro veče, ona mene „mili“. E kad me neko miliše, ja prosto odlepim, na prvu loptu. Reče da se smejala mom znanju iz mLatematike, tako da mi se rodi ideja da njoj, naravno i vama, pokažem i svoje poznavanje alHemije.

Dakle….

Neko je pre mene osmislio “Ženu” kao hemijski element i to je svetom putovalo, i nekako se dokopalo moje adrese i nagnalo me da Muškarca stavim u Mendeljejev sistem, odmah ispod Žene. Kod onih koji vole drugačije oPozicije, neka Ze bude ispod.


Hemijski Element: Zena
Hemijska Oznaka: Ze
Otkrio: Adam
Atomska masa: Optimalna 57 kg, ali postoje izotopi koji variraju od 40 kg do 250 kg.
Učestalost: Vece kolicine se mogu naci u urbanim sredinama, ali se hemijski cisci primerci mogu naci u udaljenim brdskim podrucjima.

Fizička svojstva: Povrsina obicno premazana bojom i kremom. Javlja se u svim agregatnim i drugim stanjima. Prokljuca odjednom, zamrzne se bez razloga.

Topljenje: Topi se ako se primeni odgovarajuci postupak.

Hemijske osobine: Lako se spaja sa zlatom, srebrom i drugim plemenitim i poluplemenitim metalima, kao i sa dragim kamenjem. Apsorbira velike kolicine skupih materijala. Moze eksplodirati iznenada, bez prethodnog upozorenja i bez poznatog razloga. Ne otapa se u vodi, ali joj se prijemcivost znatno povecava ako se natopi kvalitetnim alkoholom.Najefikasniji je poznati elemenat za upijanje novca. Element je koji se vrlo retko nalazi u devicanskom cistom stanju.

Upotreba: Pre svega kao ukras, narocito u otmenim vilama i skupim sportskim automobilima. Odlican je medikament za relaksaciju i vrlo efikasno sredstvo za ciscenje.

Ponašanje dokazano eksperimentima:

Pocrveni kad se zatekne bez ambalaze.

Pozeleni kad se stavi pored boljeg uzorka.

Opasnost: Vrlo je opasan element, osim u rukama strucnjaka, koji ima odgovarajuci alat. Ilegalno je imati vise od jedne, iako se moze posedovati i vise, pod uslovom da se drze na razlicitim lokacijama i pazi da elementi ne dođu u direktni dodir

******
Sad ovo moje…sa sve autorskim pravima koje polažem na pronalazak.

Hemijski Element: Muškarac

Hemijska Oznaka: Mu

Otkrio: Nepoznato, mada se za njegove izotope gotovo svakodnevno nalaze dokazi da su pali s Marsa.

Atomska masa: Ne postoji optimalna masa za ovaj element iz razloga što postoji ogroman broj varijacija tako da je nemoguće uporedjivati ih po atomskoj masi.

Kod jednog od izotopa ovog elementa atomska masa meri se u milionima evra.

Učestalost: Vece kolicine se mogu naci u urbanim sredinama, a raznim eksperimentima, najčešće metodom jednostavnog mirisanja, dokazano je da nema hemijski čistih primeraka.

Izotopi: Za sada potvrdjena četiri izotopa.

Muškarac Mu1 – originalan primerak, izuzetno retko ga je pronaći, reaguje burno i emotivno ukoliko se nadje pored primerka Ze.

Mulac Mu2 – primerak koga je najčešće pronaći, jer je veoma rasprostranjen nalazi se svuda i na svakom mestu i veoma lako ga je uočiti. Karakteriše ga posebno pogled, i već nakon prvog kontakta sigurni ste da je to primerak Mu2. Primerci ovog izotopa su najčešće ljigavi.

Mudo Mu3 – primerak do koga dolazite čitajući novine i gledajući TV. Nalazi se na visokim položajima, bogat, rečit i ume da zavara sve izotope Mu, kao i Ze pretvarajući se u ono što u stvari nije, u Mu1.

Mudonja Mu4 – primerak sa posebnim sklonostima. Nalazi se u okruženju većeg broja Mu2, najčešće 4-8, koji ga okružuju praveći orbitu oko njega i tako ga štite od Mu3 koji sa svojim pratećim elementima kruži oko njega pokušavajući da ga strpa u trezor zbog lošeg uticaja na okolinu. Veza izmedju Mu3 i Mu4 nikad nije dokazana, ali indicije o njihovoj medjusobno bezuslovnoj fizičko-hemijsko-finansijskoj povezanosti postoje. Mu4 najčešće se povezuje sa raznim travama i praškovima ali je i to, uglavnom, nepotvrdjeno.

Fizička svojstva: Analiza radjena na Mu3. Povrsina obicno premazana raznim farbama. Najčešće se javlja u ljigavom stanju. Mu3 je, pretpostavlja se Perpetum Mobile treće vrste, jer niko ne može neprekidno da laže i da za dalji rad koristi svoje laži, kao što to radi on.

Hemijski nestabilan i lako se spaja sa drugim nestabilnim Mu3 gradeci labave koalicione veze koje pucaju šireći nepodnošljiv smrad. Osetljiv na sve vrste novca i u njegovoj blizini obećava nemoguće.

Posebno dobro vezuje se sa sledećim elementima gradeći jedinjenje opasno po okolinu.

Pojašnjenje:

Po-podlijumom

Li-licemerjium

Ti-tiiranijum

Ka-kameleonijum

Nt-nitkovijum

Reakcije:

Moguće su iznenadne promene na njemu jer pod uticajem toplog i vlažnog pojedini delovi na njemu rastu.

Proključa ako ga stavite pored televizora na kome je prenos finala lige šampiona, a lepi se nakon prskanja ako se primeni odgovarajuci postupak.

Lako se spaja sa pivom, vinom i drugim plemenitim i poluplemenitim alkoholima uz apsorbiranje velike kolicine istih. Prevelika količina alkohola u njemu ne dovodi do zasićenosti, već do stvaranja kiseline u njegovom želucu koji se naglo prazni i nastavlja sa primanjem novih količina alkohola.

Ne podnosi vodu na sebi, osim izuzetno retkih primeraka koji se posebno izučavaju, u hemiji poznatih kao MeMu (metromuškarci).

Upotreba:Ponašanje dokazano eksperimentima:

Lažljiv kad je pored primerka Ze.

Pozeleni kad se stavi pored bogatijeg uzorka, jer lepši i pametniji ne postoje.

Opasnost: Nikako ne stavljati jedan pored drugog crno bele i crveno bele primerke. Može doći do žestokih reakcija

Koristi se pre svega za fizičke poslove i kao pratnja uz lepe primerke Ze.
Odlicno ide uz usisivač, i pomogućnosti četku za kupatilo.

**********

Podstaknuto genijalnim pitanjima drage mi prijateljice koja je prva pročitala ovaj tekst (nemam pojma kako da nazovem i u koji žanr da smestim) ovo malo Mo što ima u Gl – ovaj naučno nepotvrdjeni izotop Mu potrudio se da nakon iscrpne analize i eksperimentisanja da odgovore na još neka bitna pitanja.

Dakle:

1) Kad, kako i zašto dolazi do spajanja Ze i Mu, sa pratećim reakcijama?

Do spajanja Ze i Mu1 dolazi izuzetno retko, obzirom na rasprostranjenost elementa Mu1. U slučaju mogućnosti spajanja ova dva elementa, eksperimentator bi, u najgorem slučaju po sebe mogao da dobije žuljeve na rukama kao posledicu posmatranja spajanja ova dva elementa. Posledica spanjanja ova dva elementa najčešće se može objasniti reakcijom prskanja i lepljenja i to baš tim redosledom.

Element Ze, u najvećem broju slučajeva spaja se sa Mu3 i Mu4, mada ima Ze sa izuzetno aktivnim jezgrom koje od Mu4 i od Mu3 mogu da naprave Mu2 metodom koja se stručno zove opelješivanje.

Spajanje izmedju Ze, i bilo kog od izotopa Mu je poseban proces, a karakteristike spajanja sa svakim Mu se razlikuju.

Spajanje sa Mu1, element Ze, objasnjava pod pojmom veliki prasak. Tu zalazimo u fiziku za koju ja, priznajem, nisam dovoljno stručan…al ako insistirate, naučiću i to.

Spajanje sa Mu2, element Ze, objasnjava kroz efekat Pinokio. To je jedini izotop koji u svako doba može da bude povučen za nos, čak i ako se spajanje ne obavi.

Spajanje sa Mu3, element Ze, objasnjava pod pojmom Sutra će biti bolje, jer Mu3 tako opravdava česta neuspešna spajanja, kao i sve ostale svoje „uspehe“.

Spajanje sa Mu4, element Ze, objasnjava pod pojmom Proporcije, definišući to da visina i težina nikako nisu u skladu sa dužinom i čvrstinom spojnice.

2) Koja količina alkohola izaziva suze kod Ze?

Ostaje nerazjašnjena količina alkohola koja može da izazove suze kod Ze jer Ze suzi i bez alkohola ako se nadje blizu crnog luka, rena i sličnih materija. Najviše suza kod Ze, izaziva drugi primerak Ze, blizu izotopa Mu koga Ze smatra za svoj.

3) Kada i kako se oglasava Ze?

Ze se vrlo uspešno oglašava pevanjem ujutru, noć nakon burnog i višestrukog spajanja sa odabranim primerkom Mu.

********
ako vam je od mene…mnogo vam je, brate.

(C) Zoran Jovanović – Hristov

FavoriteLoadingAdd to favorites

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://poezijascg.com/poezija/archives/2403

2 comments

 1. Please wait...

  Ha, ha…fenomeMenAlno:)))

 2. Please wait...

  A gde je moj koment kume:(
  ………a,
  da, daa… na Fesbuku:))
  Ja dok povezem … cccc,
  Ali kao i tamo tako i ovde, zelim ti da nikada ne prestanes sa prozom i poezijom!!!
  Odlicno pises!

  Pozdrav veliki
  kuma pobratimka:))

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.

https://poezijascg.com/poezija/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://poezijascg.com/poezija/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://poezijascg.com/poezija/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif 
more...
 

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.