Pesnički fijaker i sajam knjiga u Kruševcu

Please wait...
Print Friendly, PDF & Email
822 пута прочитано

11.10.2011. године у Клубу КЦК отворен је САЈАМ КЊИГА И ИЗДАВАШТВА РАСИНСКОГ ОКРУГА који, после дугогодишњег прекида, заједнички организују Културни центар Крушевац, Историјски архив и Народна Библиотека Крушевац. Сајам је отворио један од најбољих српских песника Добрица Ерић који је пред препуном салом Клуба КЦК говорио своју песму о књизи!

Сајму су присуствовали бројни гости, међу којима су били: Владимир Тасић – председник ОО СПС-а Крушевац и иницијатор обнављања САЈМА КЊИГА, Синиша Максимовић –  заменик председника скупштине Града Крушевца, Горан Ћирић – секретар скупштине Града Крушевца, представници Цркве, војске и полиције, као и брујни културни посленици и привредници….


Добрица Ерић отвара сајам

Истог дана, у уторак 11. октобра 2011. године, у организацији Културног центра Крушевац, као саставни део САЈМА КЊИГА И ИЗДАВАШТВА 2011, одржан је и 10-ти ПЕСНИЧКИ ФИЈАКЕР под симбиличним називом *ПУТОВАЊЕ У БУДУЋНОСТ*.

У фијакеру су се возили песници: Добрица Ерић,  Љубодраг Обрадовић, Дејан Алексић, Верољуб Вукашиновић и песник-глумац Јанко Митев из Хаскова (Бугарска). Фијакер је кренуо са станице *Дечји центар – пионирски парк* а затим се заустављао на станицама: ОШ *Драгомир Марковић*, Сајам књига у Клубу КЦК, Ресторан *Потковица*, да  би на крају посетио ОШ *Владислав Савић Јан* у Паруновцу, где су у прелепој сали индустрије *Трајал*, пред око 400 ученика песници говорили своје стихове и завршили овогодишње путовање.Отправник фијакера био је крушевачки песник Момир Драгићевић, а у организацији фијакера помогли су и Рајна Алексић – Маринковић, Веркан Гвозденовић, Братислав Пршић и многи други из КЦК и основних школа где се фијакер заустављао… Посебну захвалност за успешну реализацију овогодишњег фијакера Културни центар дугује основним школама  *Драгомир Марковић* из Крушевца и *Владислав Савић Јан* из Паруновца, ресторану *Потковица* из Крушевца и корпорацији *Трајал* из Крушевца.

Песнички фијакер


Песници у фијакеру

FavoriteLoadingAdd to favorites

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://poezijascg.com/poezija/archives/26913

1 comment

  1. Please wait...

    jel bila moja seka marijana

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.

https://poezijascg.com/poezija/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://poezijascg.com/poezija/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://poezijascg.com/poezija/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif 
more...
 

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.