PROMOCIJA KNJIGE TODE MATĆ-MEDIĆ SIDNEJ

Please wait...
Print Friendly, PDF & Email
232 пута прочитано

Pre kratkog vremena održana je promocija prve knjige pesama „Izgbubljena ljubav-Love Lost“ na engleskom jeziku u Sidneju, veoma poznate i visoko cenjene pesnikinje-književnice Tode Matić-Medić u Australiji, koja je do sada izdala devet knjiga poezije na srpskom jeziku.

Promocija je održana u prostorijama Berkelounj Books u Njutaunu uz prisustvo većeg broja naših građana koji žive u Sidneju, kao i jednim brojem rođenih Australijanaca, među kojima su biili i veoma poznati domaći knjževnici i publicisti, a kroz program promocije vodio je veoma uspešno njen organizator Voja Rajić.

Posebnu pažnju su na održanoj promociji privukli gospoda Brajan De- jvis, publicista, televizijski i radionovinar Patrik O,Nil i gospođa Jasna Krsmanović, koji su čitali stihove Todine knjige „Izgubljena ljubav“ i izneli svoje ocene literalno-pesničkog sadržaja knjige.

Gospodin Brajan Dejvis se najpre visoko zahvalio organizatoru promocije Todine knjige gospodinu Voji Rajiću, Todi Matić-Medić i svim prisutnim gostima, jer je imao veoma ugodno zadovoljstvo da uzme učešće na ovoj promociji, pošto mu je već od ranije poznato ime knjževnice Tode, koja je ranije pisala svoju poeziju isključivo na srpskom jeziku.

Posle dužeg čitanja stihova knjige na engleskom jeziku od strane gospodina Patrika O.Nila, gospodin Dejvis je izjavio da je Todin rad pratilac literature sa poezijom zasebne umetnosti kao slika ili muzika sa univerzalnim delovanjem na naša čula.

Ona je pisac koja ima izuzetnu osećajnu moć raznih čula i emocija da nam prikaže ono, što svako može da oseti, čuje i vidi i da kod čitalaca stvori posebna čujna i osećajna zadovoljstva prilikom čitanja njene poezije, rekao je gospodin Dejvis i izrazio nadu, da postoji neko, ko može prevesti više njenih literalnih radova na engleski jezik, jer ona je do sada koliko znam dobila više literalnih nagrada za svoj rad u Australiji, Nemačkjoj i Srbiji.

Posle dužeg čitanja stihova Todine knjige na engleksom jeziku i od strane gospođe Jasne Krsmanović na srpskom jeziku, Toda se je najsrdačnije zahvalila svim prisutnim gostimja i zvanivcama na organizovanoj promociji i izjavila:

“ Moji stihovo govore o ljubavi, zavičaju, rodoljublju, religiji i nadrealizmu! Na promociji je bilo mnogo lepo i na nivou, drugačjija i lepša atmosfera nego sto smo inače navikli, kaže Toda nakon ovog još jednog priznanja njenom radu.

Na kraju promocije svi prisutni su se zadržali na zajedničkom druženju i večeri duže vreme do kasno u noć.

Pored svega navedenog, gospođa Toda Matić-Medić se nam obratila pismeno s molbom, da se o njenoj promociji u Sidneju upoznaju i kolege pisci Poezijescg, sa kojima želi uspostaviti saradnju radi pisanja svoje poezije.

Nas dvoje pisaca-pesnika, uspostavili smo kulturnu saradnju naših građana na dva kontinenta, između Evrope i Australije, radi održavnja kulturnih kontakata i u negovanju kulturne baštine naše kulture i srpskog jezika.

Živko Begović

FavoriteLoadingAdd to favorites

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://poezijascg.com/poezija/archives/27394

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.

https://poezijascg.com/poezija/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://poezijascg.com/poezija/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://poezijascg.com/poezija/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif 
more...
 

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.