Devojka koja nikada nije volela – Angelina Radulović

Please wait...
Print Friendly, PDF & Email
41 пута прочитано

Linga

Nikada nije volela. Nikog od one plejade snažnih, rutavih luku, majmunskih manira i nekontrolisanog krika. Nikog od slatkorečivih, večito pripitih, sa lošom dikcijom, još lošijim zadahom, od onih što su vrhuncem romantike smatrali karanfile i flekavi karirani stoljnak nekog bircuza. Nikog od onih matoraca, precvalih ljubavnika. Ni napupelih bubuljičara, što su recitovali da ne prasnu prerano. Ni finih, majkinih sinova, i nepopravljivih tuđih muževa što su je pipali bojažljivo, osvrćući se dok stenju nad njom. Ni onih zarobljenih u Edipu što zamišljaju ko zna koju matorku dok se pred njom klanjaju.  A ni onih ulickanih, opeglanih u idejama skupog, prodavaca magle.

Nije čeznula ni za dodirima terorista sa bejbi fejsom, ni olinjalih studenata, koji indeks nosaju kao dokaz navodne pameti.

Začudo nije volela ni one što su besno turirali svojim krvlju zarađenim džipom u njenoj slepoj ulici, obznanjujući dolazak, ni one što su nudili crtu belog, tamu, plastični sjaj i silikonski poljubac. Ni one što su kroz život udarali glavom, pa đonom, bez milosti i uvertire, bez predigre. Oni su bili pajtosi, mučenici, saborci. I ništa više, ni manje.

Zašto onda ona voli baš njega?

Zato što je nasmejan, vedar, dečije iskren i zvonak. Zbog njega nosi u sebi svih ovih sumornih godina ukus dečačkog poljupca.

I zato što je mrtav, ispario, raspada se, kao i njeno svetlo na kraju tunela.  Zato što će sada, kada ga zatrpaju u ovu raku, u njoj završiti i nada da ona, bivša devojka za maštanje, uvela konkubina tuđih srećnih uzdaha, zaslužuje da voli…

(C) Angelina Radulović Linga

FavoriteLoadingAdd to favorites

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://poezijascg.com/poezija/archives/2859

6 comments

Preskočiti na obrazac za komentare

 1. Please wait...

  Lingice, odlična ti priča!

 2. Please wait...

  @Sanjalica

  Hvala draga Sanjalice!

 3. Please wait...

  U jednom dahu sam je procitala. Zaintrigirao me naslov…
  Jednostavno MEGA!

  Pozdrav Lepa

 4. Please wait...

  Ovo je mini esej.Mnogo mi se svideo.Vispreno zapažanje o ljubavi jedne individue,
  o ljubavi kao pokretačke snage života, ali nažalost-k a s n o…
  Čestitam!I puno zvezdica.
  Pozdrav, M,Milojević

 5. Please wait...

  Ooo, kako lepe reci, hvala vam ljudi!

 6. Please wait...

  Divno:)

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.

https://poezijascg.com/poezija/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://poezijascg.com/poezija/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://poezijascg.com/poezija/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif 
more...
 

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.