Anita Balaž —-

Please wait...
Print Friendly, PDF & Email
117 пута прочитано

 

Aniti Balaž (12) iz Erdevika kod Šida prošle godine otkrili su da boluje od restriktivne kardiomiopatije, iste bolesti kao i Tijana Ognjanović kojoj je srpska javnost pomogla da otputuje u Hjuston na lečenje, s tim što Anita pati i od dodatnih zdravstvenih komplikacija.

Njena jedina nada leži u transplantaciji srca i pluća. Roditeljima je rečeno da se ne nadaju pomoći države, jer se budžetom ne predviđaju sredstva za ovakve situacije. Jedna američka bolnica se izjasnila da je u mogućnosti da obavi dvostruku transplantaciju kod pacijenta sa dijagnozom kakva je Anitina. Za konačan stav bolnice neophodna je, pre svega, finansijska evaluacija slučaja, te ako se prođe taj deo ulazi se u medicinsku evaluaciju i tek na osnovu ta dva faktora se donosi konačan stav bolnice.

Cena transplantacije oba organa, bez preoperativne pripreme, postoperativne nege i troškova boravka u bolnici je 345.000 dolara. Do sada je prikupljeno  oko 26.000 eura, što nije dovoljno da bolnica uzme Anitu u dalje razmatranje.

ANITABALAZ

FavoriteLoadingAdd to favorites

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://poezijascg.com/poezija/archives/39340

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.

https://poezijascg.com/poezija/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://poezijascg.com/poezija/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://poezijascg.com/poezija/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif 
more...
 

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.