Konfuzno – Aleksandar Kavaja

Please wait...
Print Friendly, PDF & Email
28 пута прочитано

Ne verujem očima , al zabludama se i ne veruje , ne verujem ušima ali nikada nisam ni čuo a imao sam priliku da me srce izda kada se to ne očekuje,

da ne budeš  pozvana kada se tebi sve posvećuje al , nisam baš pitan kada sam izmoren i od svega što sam  kao ordenje natako, eh da sam se samo spotako.

Slušaj , izvini sluškinjo …… za ove reči robinjo, moje duše tamnice, to što te je neko nemo voleo to su bile samo sitnice!

Slušaj me ti , sluškinjo mojih ideala , sve dok ne kažem da može da bude drugačije biće da si krenula i pala.

Slušaj me ti kojoj reči ništa ne znače, nisam umeo da volim jače , al nisam bio ni slepa kopija onoga što si očekivala, svega sto si naučila da bi u životu dobijala…

Koji je tebe poneo vrag da pljuneš na siromašni prag , nije to lice bez naličja , nije to odeća nečija , nije to ni  crno belo odelo  , ma seljanko nije  to Selo !

Ko si ti nije ti ovo tamnica , nije ti ovo vražja grobnica , nije ti ovo ne retka pitica , nije ti ovo selica , nije ti ovo pesma veselica….

Da se umešaš u dela koja ti ne priliče , da ličiš na one koji ne liče ,  da budeš samo navika , da ne budeš  ni prilika ….

Koja te Sava poterala ovim koritom , koji te mozak uputio daleko od obale , nisam ti ja samo pesma maestrala , Robinjo ako si pala onda si pala !

Da glumimo ili da se posečemo ? da se volimo ili da to presečemo ?  Ne idu Dunav i Sava bez Beograda ne ide ni izmedju nas ograda !

I ako misliš da si unapred pobedila , možda si samo pobedila , jedna rec a dva značenja , nekome iz očajanja nekome iz ne znanja….

Pamtim samo usne milice , pamtim samo uzde kobilice , pamtim samo dane koji se ne broje u poene , pamtim samo ruke žene ….

Pamtim samo usne milice , pamtim samo usne kobilice , pamtim samo ono što je vredelo , pamtim samo ono sa čim se osedelo ….

Izvini na rečima ali vreme je za prave reči , jer znam da samo to može da te spreči, da budeš to što si mi poželela , da budeš to sto mi nikada nisi želela , jer nikada nećeš  preboleti,  uradjeno to nekome kog ćeš  i dalje voleti.

Nadam se da ćeš shvatiti ovu dubinu u koju sam pao jer ja drugačije nisam znao bludnice , da li sam brojao poljubce ili usne trudnice koja se zvala imenom , koju sam zvao imenom.

Nisam jakriv za sve i za da i za ne , sve je to samo lebdelo tu medju nama a  ti i dalje sama , sama sa prezimenom , sama sa imenom , sama sa stilom , sama sa gorilom …..

Shvati ove reči jer druge ti nikada neću napisati …. tesko je bez tebe disati ma čija da si.

FavoriteLoadingAdd to favorites

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://poezijascg.com/poezija/archives/41760

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.

https://poezijascg.com/poezija/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://poezijascg.com/poezija/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://poezijascg.com/poezija/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif 
more...
 

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.