APSOLUT O …RATU (poezija u prozi APSOLUT I JA…)

Please wait...
Print Friendly, PDF & Email
254 пута прочитано

 

Moliš mi se i prozivaš me za nečinjenje nesrećni čoveče, pitaš kakva je to moja pravda !
Pitaš, zašto dopuštam ratove kao da ih ja počinjem a ne ti. Govorim tebi pojedincu i uzmimo to kao da govorim svim narodima, bez razlike .
Neću da ti se pravdam, nećeš razumeti, jer tvoja pravda je jednostrana i odnosi se na tebe i tvoje , moja na ukupni život svih koje sam stvorio.
Čujem ja i tvoje i tvoga „inovernog“ protivnika molitve kad se zakrvite i molite za pobedu i voleo bih da sam tada gluv jer mi upravio time potvrđujete koliko ste daleko od mene.
Jesi li ikada pomislio da je tvoja pobeda poraz tvoga protivnika ,ne ulazim u ljudske razloge ko je nevin a ko ne .
Za mene, Sejača i Stvaraoca Života, u ratovima nema nevinih jer je rat sam po sebi žetva smrti.                                       Mogu li se odazvati tvojim molitvama da nekog ubijem da bi ti živeo?
Hajde razmisli, ako bih „zlo“( ti to tako zoveš) i silu zaustavio mojom silom koja je najveća, zar i sam ne bih bio zlo i sila?
I ne govori mi o „zlu“ jer ne postoji!
Postoji samo odsustvo dobra i ljubavi u ljudima i ja koji sam Ljubav tu neću da presuđujem, jer oružje u ruci ma čim ga ko pravdao je neljubav uperena protiv mene.
Svaki pucanj u život je pucanj u mene, ne zaboravi da sam ja stvorio sve i da su mi podjednako važni svi !
Ako misliš da se obazirem ko me kojim imenom zove i kojim znacima i molitvama mi se obraća, i da mi trebaju branioci mene od onih koji nisu kao ti , ti onda misliš o meni lošije nego ja o tebi!
Deliš li ti svoju decu na dobru i lošu?
Možeš li da ubiješ jedno da bi drugo živelo bolje i lepše?
I ne prozivaj mene za nedužne žrtve u ratu, to nije moja volja nego tvoj način ,i tvoja , ne moja odgovornost !
Zašto me sad gledaš tako preneraženo i trudiš se da sakriješ mržnju prema meni jer se bojiš moje osvetoljubivosti ako kažeš da ti se ne sviđa ovo što govorim?
Nemaš razloga za strah, ja nisam ti , da volim samo one koji mi odobravaju čak i ono sa čime se ne slažu!
Slobodno misli da nisam dobar , ja Apsolut ti to i potvrđujem kroz pero Jasnovide Pesnikinje i govorim ti: ne računaj na moju dobrotu , jer da imam dobru stranu , to bi podrazumevalo da imam i lošu, a nemam, nemam je , samo sam Život i Ljubav.
Razumeš li sada zašto si ti smrtan a ja ne? Misliš da ti je konačnost od mene?
Ne!
Sam si svoja smrt jer ne vrednuješ Život koji je Ljubav bez kraja , ti vrednuješ samo svoje trajanje a svako trajanje je omeđeno početkom i krajem…
Ne krivi me i ne duži, dužniče i moj i svoj , čoveče, nesrećna Ljubavi moja.

 

Copyrgiht © Nena Miljanović

FavoriteLoadingAdd to favorites

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://poezijascg.com/poezija/archives/49856

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.

https://poezijascg.com/poezija/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://poezijascg.com/poezija/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://poezijascg.com/poezija/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif 
more...
 

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.