НАГРАДА ВОЈИСЛАВ БРКОВИЋ ДУШКУ НОВАКОВИЋУ

Please wait...
Print Friendly, PDF & Email
55 пута прочитано
                                                           Душко Новковић – Прочитајте  поезију Душка Новаковића

Књижевна награда ВОЈИСЛАВ БРКОВИЋ за најбољу збирку песама која се делимично ослања на  мотиве о Велици и знаменитим личностима страдалницима тога краја (геноцид учињен 28 јула 1944), која се 4 пут додељује, припала је Душку Новаковићу, једном од најугледнијих савремених песника за књигу „Несећање“, која на модеран начин третира поменуту тему стављајући је у универзални  контекст свеопштег страдања (од Јевреја у логорима у Другом светском рату до Велике на Чакору). Награда се састоји из плакете и новчаног износа коју додељује фирма „Брковић некретнине“ из Крагујевца, а биће уручена у храму Светог Димитрија у Бајчетини 25. маја.

Тако је одлучио жири у саставу: председник жирија, Раденко Бјелановић књижевник из Крагујевца, Миљурко Вукадиновић, заменик председника, књижевник из Београда, дипл. ецц Мирослав Брковић, из Крагујевца, Веселин Мишнић, књижевник из Београда, прошлогодишњи добитник награде Војислав Брковић и Видак М. Масловарић, књижевник из Београда.

 

Председник жирија, Раденко Бјелановић књижевник из Крагујевца

 

FavoriteLoadingAdd to favorites

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://poezijascg.com/poezija/archives/60652

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.

https://poezijascg.com/poezija/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://poezijascg.com/poezija/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://poezijascg.com/poezija/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif 
more...
 

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.